Start Reactie Forum V-Pas Inhoud/Zoek

Vega-Balie

WKD-2002 Kook-Workshop Mayo-Test Vega-Balie VELT Beurs Open Dag

 

Vega-Balie bij "Puur Natuur"

Vega-Balie... Nu was het nog rustig, dus kon Marcello even een foto maken...

In het kader van Wereld Veganisme Dag organiseert de NVV (Nederlandse Vereniging voor Veganisme) in samenwerking met de website "Lekker Plant-Aardig" een informatie- en kookbalie bij natuurvoedingswinkel "Puur Natuur" in Venlo-Blerick. Bij de balie zijn diverse -puur plantaardige- lekkernijen te proeven, zoals gebak, broodbeleg, koekjes, gelatine-vrije drop, soja-yoghurt, salades, Shii-Take-ragout, een warm gerecht met de nieuwe vleesvervanger Roerbak Fricassee en heerlijke ei-vrije mayonaise op basis van amandelen. Recepten voor e.e.a. zijn ook verkrijgbaar aan de balie. Daarnaast kan men informatie inwinnen over alle aspekten van veganisme in het algemeen en koken in het bijzonder. De winkelier doet voor de gelegenheid alle vleesvervangers in de aanbieding en geeft die dag 20% korting. De Shii Takes kosten op 25-10 slechts € 2,95 per zakje (gedroogd).

Waar:             Natuurvoedingswinkel "Puur Natuur", Steegstraat 9 in Venlo-Blerick
Wanneer:     Vrijdag 25 oktober van 15:00-21:00u (koopavond).
Meer Info:     www.lekkerplantaardig.net en/of 077-4771488 (Igna Janssen-Nagels)

 

Vega-Balie 2001

Ter gelegenheid van Wereld Veganisme Dag, stond "Lekker Plant-Aardig" (in samenwerking met de NVV) op vrijdag 2 november 2001 van 15:00 tot 21:00u met een informatie- en kookbalie bij natuurvoedingswinkel "Puur Natuur" in Venlo-Blerick. Op de stand was informatie verkrijgbaar en waren diverse plantaardige produkten te proeven, deels (kant en klaar) verkrijgbaar in de winkel en deels zelf gemaakt. O.a.: gebak, broodbeleg, koekjes, gelatine-vrije drop, soja-yoghurt, salades, een warm gerecht met de vleesvervanger seitan en heerlijke ei-vrije mayonaise op basis van amandelen. Recepten voor e.e.a. waren (en zijn nog steeds) verkrijgbaar aan de balie (en staan natuurlijk ook allemaal op deze site). Daarnaast kon men informatie inwinnen over alle aspekten van veganisme in het algemeen en koken in het bijzonder. Hier werd goed gebruikt van gemaakt, want er waren veel vragen wat betreft gezondheid, koken, dierenwelzijn en ook op andere gebieden.

De belangstelling was groot en opvallend veel mensen waren speciaal voor onze vega-balie naar Blerick gekomen. (We hadden de stand in enkele huis aan huisbladen, op posters en internet aangekondigd). We schatten dat zo'n 150 mensen hebben geproefd en/of informatie hebben ingewonnen bij de balie.

Naast de balie waren de ingrediënten uitgestald die gebruikt waren voor het bereiden van de recepten. Mensen konden ze op die manier gelijk meenemen als ze thuis ook een recept wilden klaarmaken.

 

Wat was er zoal te proeven?:

De kokos-noten-vruchten-balletjes, vielen vooral in de smaak bij de kleine bezoekers, maar ook volwassenen vonden ze erg lekker. Igna had variaties gemaakt op het basisrecept door o.a. wat geraspte citroenschil toe te voegen en bij andere balletjes banaan, rozijnen, amandeltjes, dadels en/of zonnebloempitten.

Verschillende soorten cake, zoals de tulband-appel-cake, die in enkele uitvoeringen te proeven was (met tarwebloem en appeltjes, met gebuild volkorenmeel en rozijnen).

Diverse soorten zelfgemaakte mayo's en dipsauzen, zoals Amandaise (op basis van amandelen), Igna's Mayo (met gekookte aardappel en zonnebloemolie) met knoflook, IM met paprika & ui en IM met extra mosterd.

Kant en klare soja-yogurt met bosvruchten.

Tortillachips en crackers, die er natuurlijk met name stonden om te "dippen".

Stroopwafels en andere koekjes.

Voor de mensen die trek hadden in iets warm was er seitan-hachée, die erg in de smaak viel. Veel mensen hadden zelfs nog nooit van seitan gehoord en waren verbaasd dat een dergelijk eenvoudig recept zo lekker was. De potten seitan, die speciaal voor onze stand door de winkelier in de aanbieding waren gedaan, vlogen dan ook de winkel uit.

Panda-Drop, die in tegenstelling tot normale drop geen gelatine bevat (gelatine is gemaakt van botten, huiden en visgraten). Deze drop bestaat uitsluitend uit natuurlijke bestanddelen zoals rietsuikermelassestroop, tarwebloem, zoethoutwortelextrakt en anijsolie.

Salades van "de Hobbit", een Belgisch bedrijfje dat op ambachtelijke wijze met biologische ingrediënten diverse zuiver plantaardige produkten, waaronder dus heerlijke salades, maakt.

Toastjes met diverse soorten Tartex vegetarische paté. 

 

 

Copyright © 2002 Lekker Plant-Aardig                                           
Aangepast: 2002-10-15