Start Reactie Forum V-Pas Inhoud/Zoek

Open Dag

WKD-2002 Kook-Workshop Mayo-Test Vega-Balie VELT Beurs Open Dag

 

Verslag 18 juni 2000 - Open Dag "de Waog"

De open dag bij biologische tuinderij "de Waog" in Neer was wederom een groot succes! Het was prachtig weer, heel erg druk, supergezellig en de organisatie bij de boerderij was perfect! Overal liepen vrijwilligers (in groene EKO-katoenen T-shirts) om e.e.a. in goede banen te leiden. Naar schatting (uitgaande van de 1000 bezoekers van twee jaar geleden, toen we ook op deze open dag stonden) zijn er dit jaar ruim 2000 bezoekers geweest. In deze paradijselijke omgeving konden ook de kinderen zich goed amuseren met diverse leuke aktiviteiten. De open dag had een lekker plant-aardig karakter, wat in dit uitgebreide fotoverslag hopelijk wel duidelijk wordt. Het verslag bevat ook z.g. <Hyperlinks> naar recepten en meer informatie.

o-nvv05.jpg (62186 bytes)

De stand van de NVV (Nederlandse Vereniging voor Veganisme), met links documentatie- en foldermateriaal. Achter de stand v.l.n.r. Igna, Jaap, Seyfullah en Rudy.

 

Kabouters helpen met Aardbeien plukken...

o-aardbei.jpg (65668 bytes)

Overal op de boerderij, het erf en de landerijen waren kabouters, die goed meehielpen en aanwijzingen gaven, zoals hier met aardbeien plukken!

 

Mmmmm..... Lekker Plant-Aardig...

o-nvv02.jpg (65331 bytes)

Bij de NVV-stand was o.a te proeven: limburgse kruimel vlaai, cake, tortilla chips met amandel-mayonaise-dip-saus, crackers met tofutti-smeer-"kaas", toastjes met tartex-patÚ, gelatine-vrije drop, casave-kroepoek, koekjes en natuurlijk soja-satÚ. Alle gepresenteerde lekkernijen waren natuurlijk zuiver plantaardig (en bevatten dus ook geen cholesterol!!!). De ingrediŰnten waren ter beschikking gesteld door "Puur Natuur" uit Venlo-Blerick. Links naast onze stand stond de natuurvoedingswinkel "Natuurwijzer" uit Horst, die nauw met ons samenwerkte op deze open dag en een groot assortiment puur plantaardige produkten presenteerde en verkocht. Op onze stand stond ook een grote computer waarop o.a. deze web-site gepresenteerd werd. Achter de stand v.r.n.l. Silene (onze jongste medewerkster, eventjes zonder haar onafscheidelijke viool), Rudy, Jaap en Seyfullah.

 

Broodjes Bakken zonder Plakken...

o-broodje1.jpg (63112 bytes)

Veel plezier en ook concentratie bij het broodjes bakken. En het resultaat van al dat gekneed en gebak......

o-broodjez.jpg (63008 bytes)

....was een prachtig broodje!!!

 

Genetische Manipulatie bij "de Waog" ?!???!?

o-courget.jpg (63102 bytes)

Ja, dat wisten jullie niet hŔ?: Onder de boerderij hebben Wiel & Trudelies een groot geheim laboratorium, waar ze tal van genetische experimenten uitvoeren met o.a. hierboven afgebeelde resultaten. Voor diegenen die dit zelf in hun eigen moestuin ook willen proberen: Wijzig de DNA-volgorde van chromosoom 11 van ATCG naar AAAA.

o-oogst1.jpg (65949 bytes)

Wiel & Trudelies zetten twee open dag medewerkers van het eerste uur letterlijk in het zonnetje. Sef Aarts en Vic Meevissen zijn indertijd via VELT (Vereniging Ekologische Leef- en Teeltwijze) verzeild geraakt bij de organisatie van de open dag bij "de Waog."

 

Wiel, onze gastheer, eet Soja-SatÚ...

o-wielsat.jpg (63267 bytes)

Onze gastheer (zonder baard, die is bij de eerder genoemde experimenten plotseling uitgevallen) met een portie soja-satÚ. Hij kijkt bedenkelijk, of is het meer geconcentreerd?!? Ja...... wat vond Wiel nu eigenlijk van onze satÚ?  Klik Hier om het te Zien en te Horen!!!.....

 

Er moest ook gewerkt worden...

o-wieltrud.jpg (65984 bytes)

Nadat ze bij de NVV-stand diverse plantaardige lekkerijen hadden opgegeten, kregen Wiel & Trudelies zo veel energie, dat ze maar gelijk 17 hectare onkruid hebben gewied, dit onder het vakkundig toeziend oog van hun jongste zoon Sef.

 

Wijnen, Pasta's, Sauzen en Olijfolie...

o-rossano.jpg (65483 bytes)

Net als twee jaar geleden, was ook dit keer importeur Rossano aanwezig met o.a. biologische wijnen, verukkelijke pasta's, sauzen, (olijf)oliŰn, azijnen en olijvenpatÚ. Bijzondere vermelding verdient het, dat voor het klaren (het binden en er uitfilteren van de troebele bestanddelen) van deze wijnen, geen dierlijke bestanddelen gebruikt worden, zoals gelatine of vismeel, wat in de wijnindustrie helaas nog zeer regelmatig voorkomt. Voor het klaren van Rossano's wijnen wordt uitsluitend bentoniet (een soort klei) gebruikt. Bij "de Waog" verkopen ze haast alle produkten van deze importeur, maar mocht u te ver uit de buurt zitten of vragen hebben over deze produkten of hun verkrijgbaarheid, neem dan contact op met Giorgio Rossano: Stuur een bericht naar Rossano

 

Er werd ook gebeugeld...

o-beug2.jpg (60250 bytes)

"de Waog" is onlangs (nadat ze voor de 2e keer Nederlands kampioen waren geworden) sponsor geworden van de plaatselijke beugelclub "Onder Ons", die met een demonstratie-beugelbaan op de open dag stonden. Hier laat Sef van de Bool eventjes zien hoe het moet.

 

Helaas (Eko)Pindakaas ...

o-nvv03s.jpg (63066 bytes)

Ondanks dat we twee maal zo veel soja-satÚ hadden klaargemaakt als bij de vorige stands, was deze binnen de kortste keren uitverkocht. (Voor de volgende keer huren we maar ergens een vlammenwerper, zodat we ze sneller klaar kunnen maken!). Hier serveert Jaap ÚÚn van de laatste porties aan een "klant" die (terecht!) het water al in de mond heeft staan. We hebben helaas veel mensen, ook diegenen die terug kwamen voor een tweede portie, moeten teleurstellen. Maar niet getreurd: Soja-SatÚ is heel gemakkelijk zelf klaar te maken, het recept staat op deze site: Ga naar soja-satÚ recept

 

Ook voor de allerkleinsten was er wat te beleven...

o-trampo.jpg (63105 bytes)

Lol maken op een mini-trampoline. Links, naast het ukkie, het pas geboren poesje van "de Waog", het enige poesje in heel Nederland met twee moeders!

 

En niet te vergeten...

Het verslag is al zo uitgebreid, dat er niet van iedereen foto's in staan. Dat wil zeker niet zeggen dat deze stands niet de moeite waard waren. Vandewal, fruitteler en stroopmaker, had een mooie stand. Het "Groenings Hofke" stond er weer met hun lekkere sappen en siropen. De "Songert" (Bea Geurts) stond er met o.a. verschillende soorten kruidenthee. Milieufederatie Limburg, VELT, van Duuren en Mertens stonden er met veel informatie over o.a. EKO-teelt en biologische bestrijdingsmiddelen. De Budelse EKO-brouwerij tapte heerlijk bier. "Daari" was er met handel en alternatieve reizen naar India. En Paul & JosÚ, de Shiitake-kwekers uit Reuver, waren er met een deel van hun boomstammen waarop prachtig te zien was hoe deze lekkere paddestoelen groeien!

 

En er was natuurlijk ook muziek...

o-alice3.jpg (65372 bytes)

De gezellige sfeer was zeker niet in de laatste plaats te danken aan de prachtige muziek van de Venrayse folkband "Alice's Restaurant", die o.a. met Monty Python's "Always look on the brite site of life" het algemeen heersende gevoel goed weergaven!

 

"Biologiese Tuinderij de Waog" heeft eigen Bezorgdienst!

Naast eigen biologische teelt en een winkel, is er ook een bezorgdienst. Het bijzondere van "de Waog", in tegensteling tot de z.g. "groenten-abonnementen", is dat ze werken met heel gedetailleerde bestellijsten, waardoor de klant maximale vrijheid heeft in wat hij/zij geleverd krijgt. Deze lijsten kunnen per e-mail, post of fax naar de boerderij gestuurd worden. Levering vindt dan plaats aan het einde van de week bij verzamelpunten in Noord- en Midden-Limburg en Brabant. Ook is er een winkel bij de boerderij die geopend is op zaterdagen. Naast hun eigen geteelde produkten, hebben ze ook een groot assortiment (deels ge´mporteerd) biologisch fruit, wijn, bier, pasta's, brood, vleesvervangers, stroop, sappen, etc. etc. Het bedrijf is gelegen aan de rijksweg op de grens van Kessel en Neer. Komende uit de richting Venlo over de rijksweg 273 (Napoleonsweg) linksaf bij kilometerpaaltje 57,9. Adres: Dijk 2, 6086 AM Neer, 077-4629009. Met het openbaar vervoer: Buslijn 77 (Venlo-Kessel-Roermond), de meest noordelijke halte van Neer. Wilt u weten of u ook bestel-klant kunt worden bij "de Waog", of heeft u vragen: Kijk op hun Website / Vraag informatie...


Natuurvoedingswinkel "Natuurwijzer"

natuurw.jpg (59389 bytes)

Natuurvoedingswinkel "Natuurwijzer", Herstraat 3 in Horst. (077-3981459)

Deze kleine, maar goed gesorteerde, winkel was ook vertegenwoordigd op de open dag en werkte daar nauw samen met de NVV-stand. Bij de winkel-stand verkochten ze o.a. soja-ijsjes en diverse andere produkten en ingrediŰnten die op onze stand te proeven waren.

Onze Sponsor: Reformwinkel "Puur Natuur"

puurnat1.jpg (64795 bytes)

Natuurvoedingswinkel "Puur Natuur" Steegstraat 9 Venlo-Blerick (077-3829784)

In deze winkel is een groot assortiment puur plantaardige produkten te koop. O.a. diverse vleesvervangers, zuivelvervangers en broodbeleg. Daarnaast heeft men een zeer ruime keuze in kruiden, homeopatische geneesmiddelen en diervriendelijke cosmetica. Net als twee jaar geleden steunde deze natuurwinkel de NVV-stand op de open dag door sponsoring en het ter beschikking stellen van de ingrediŰnten voor de plantaardige etenswaren die op de stand gepresenteerd werden.  

Bekijk de Recepten met Foto's om te watertanden! Raadpleeg info over IngrediŰnten en Achtergronden...

 

Copyright ę 2002 Lekker Plant-Aardig                                           
Aangepast: 2003-12-13