Start Reactie Forum V-Pas Inhoud/Zoek

Nasi Kipnée

Antilliaanse Stoofpot Chili con Sana India-Varia Ananas-Salade Risotto Vegano Loempia's Kwark Taart Nasi Kipnée Tofu Stroganov Spaghetti Veganaise Tjap Tjoy Tempeh Diversen

 

Nasi Kipnée

F-NASI-K1.jpg (62322 bytes)

500 gram prei, ca. 300 gram rijst, 1 rode paprika, 1 courgette, 250 gram kipnée, 250 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 el sojasaus, 1 tl geelwortel (kurkuma), 1 tl kerrypoeder, 1/2 tl gember, 2 el (olijf)olie

Bak de kipnée-stukjes in olijfolie met een beetje sojasaus en doe ze in een kom. Kook inmiddels de rijst. Bak dan de champignons, de courgette, de ui en op het laatst de stukjes paprika in ca. 5 minuten in olie met wat sojasaus. Zet het vuur uit en voeg de kipnée stukjes weer toe. Smoor de in kleine stukjes gesneden prei in een ruime pan in wat olie en voeg direkt de geelwortel, kerry, gember, geperste knoflook en wat sojasaus toe. Roer na ca. 5 minuten de gekookte rijst goed door de prei. Door de kurkuma kleurt de rijst prachtig geel. Serveer de rijst in een ring met in het midden de groenten en de kipnée. 

 

Shii-Take Soep

25 gram gedroogde shii takes (of 250 gram verse), 1 liter groenten- of kruidenbouillon, peper en zout naar smaak

Kook de paddestoelen in de bouillon en laat ze minstens 20 minuten zachtjes pruttelen. De soep is dan in principe klaar, maar het lekkerste is deze soep als ie 's morgens al is bereid en nog de hele dag staat.
's Avonds hoeft ze alleen nog maar opgewarmd te worden en de krachtige smaak van de shii takes is dan door de gehele bouillon getrokken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Recept zonder foto's in puur tekstformaat (TXT) -->  Handig om uit te printen!

 

Copyright © 2002 Lekker Plant-Aardig                                           
Aangepast: 2002-10-08