Start Reactie Forum V-Pas Inhoud/Zoek

Kwark Taart

Antilliaanse Stoofpot Chili con Sana India-Varia Ananas-Salade Risotto Vegano Loempia's Kwark Taart Nasi Kipnťe Tofu Stroganov Spaghetti Veganaise Tjap Tjoy Tempeh Diversen

 

Vruchten Kwark-Taart

1/2 liter soja-yogurt met vruchtjes (bosvruchten voor bovenstaande taart), 4 eetlepels vruchtenjam, eventueel nog extra zoetigheid (bijv. ahornsiroop of rietsuiker), 5-8 gram agar agar, 2 deciliter water of vruchtensap, 125 gram dadels, 125 gram volkorenkoekjes, vruchtjes voor te garneren.

Deze taart is zo gemakkelijk te maken en zo superlekker dat ie nu ook op de Lekker Plant-Aardig Kinder-Pagina staat!

Voor de bodem de koekjes breken en mengen met de in kleine stukjes gesneden dadels. Als je wat drogere dadels hebt  (die niet zo plakkerig zijn), kun je nog een eetlepel dadel- of appelstroop toevoegen. Voeg 3 eetlepels water toe en roer alles zorgvuldig door elkaar zodat de dadels goed verdeeld zijn tussen de koekjes en er niet hele brokken met alleen dadels ontstaan. Laat dit 30 minuten staan. Als het koekjes-mengsel dan nog te droog is en niet plakkerig genoeg, kun je nog wat water toevoegen. Neem een ingevette springvorm van +/- 18 cm en druk met een lepel het mengsel op de bodem. De bodem hoeft uiteraard niet gebakken te worden, omdat de dadels zorgen dat de koekjes aan elkaar plakken en er een stevige bodem ontstaat.

Los de agar agar op in 2 deciliter water en breng dit aan de kook onder voortdurend roeren. Laat het circa 2 minuten doorkoken en voeg dan de soja-yogurt en de vruchtenjam toe. Er kan ook nog wat extra zoetigheid toegevoegd worden, want er zijn wat kommentaren binnengekomen van mensen die de taart niet zoet genoeg vonden. Laat het geheel nog een minuutje heel zachtjes doorpruttelen en blijf goed roeren om te voorkomen dat het aan de bodem aankoekt. Laat het dan afkoelen en roer af en toe tot het vruchten-mengsel wat dikker begint te worden. (Dit gaat trouwens een stuk sneller als je de pan in koud water zet). Als het mengsel dik genoeg is, dat er vruchtjes op kunnen blijven liggen (dus dat deze niet zinken!), kun je het in de springvorm over de bodem schenken. Versier de taart nu met verse vruchtjes en laat ze nog minstens een uur in de koelkast opstijven en afkoelen.

Dit recept is ook beschikbaar in een handig uit te printen MS-Word-Formaat (ga naar recept in MS-Word-Formaat...).

 

Perziken Kwark-Taart

Bovenstaande kwarktaart is gemaakt van soja-yogurt met perziken. De mogelijkheden voor deze taarten zijn eindeloos. Probeer ook eens aardbeien, kersen, pruimen, peren, etc.

 

Met verse bramen en bosbessen!

 

"Soya Yofu", Soja-Yogurt

Bovenstaande soja-yogurt van Provamel is verkrijgbaar in verschillende smaken. O.a. Bosvruchten, Naturel, Perziken en Aardbeien. Alle ingrediŽnten zijn van biologische teelt.

Recept zonder foto's in puur tekstformaat (TXT) -->  Handig om uit te printen!

 

Copyright © 2002 Lekker Plant-Aardig                                           
Aangepast: 2005-07-06