Start Reactie Forum V-Pas Inhoud/Zoek

Hummus

Tom-Tosti Pâtés Spreads Hummus Shoarma

 

Hummus (Kikkererwten-Pâté)

175 gram geweekte uitgelekte kikkererwten (1 potje of blikje), 2 teentjes knoflook, sap van één citroen, 1/2 deciliter tahin, 3 eetlepels olijfolie.

Meng eerst de olijfolie, het citroensap, de knoflook en de tahin met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg dan de uitgelekte kikkererwten toe en meng alles op de hoogste stand tot er een gladde pâté is ontstaan. Variaties: Voeg wat verse munt of geraspte citroenschil toe.

 Hummus is heerlijk op de boterham of een volkoren pitabroodje. Extra lekker is dan het te garneren met bijvoorbeeld wat sla, tomaat, augurkjes, kiemen en/of radijsjes.

Gebaseerd op een recept uit "Het groot Leven Lang Fit kookboek" van Marilyn Diamond. Dit dikke boek staat vol met lekkere recepten en bevat informatie over o.a. ingrediënten. Tevens bevat het veel tabellen met informatie over welke produkten de beste bronnen zijn voor vitaminen, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen. Bereidingswijzen en voedingstheoriën komen ook aan de orde. Het kost meen ik nog geen 40 gulden, wat heel goedkoop is voor zo'n dik gebonden boek! Het boek is uitgegeven door uitgeverij De Kern in Baarn (ISBN 90-325-0379-0)

 

Copyright © 2002 Lekker Plant-Aardig                                           
Aangepast: 2001-01-28